Кримського політв'язня Енвера Омерова етапують у колонію суворого режиму

Кримського політв'язня Енвера Омерова етапують у колонію суворого режиму

Укрінформ
Кримського політв'язня Енвера Омерова етапують з тюрми Владимира (РФ) у колонію суворого режиму в Марій Ел.

Про це із посиланням на дочку в'язня Фатму Ісмаїлову повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"62-річного кримського політв'язня Енвера Омерова, засудженого на 18 років ув'язнення, етапували з в'язниці №2 міста Владимира... Політв'язень зателефонував сім'ї зв'язком «ЗонаТелеком» і повідомив, що наразі транзитом перебуває у СІЗО №19 у Казані. 3 серпня його планують відправити етапом до колонії суворого режиму до міста Марій Ел", - йдеться у повідомленні.

Дочка Омерова зазначила, що вони з матір'ю вперше за довгий час поспілкувалися із батьком. У в'язниці Владимира він перебував два роки і півтора місяці. За словами Ісмаїлової, батько турбувався про сина Різу, який теж є бранцем Кремля.

Читайте також: Політв’язня Салієва відправили відбувати покарання у більш суворих умовах

Як повідомляв Укрінформ, правозахисники внесли Енвера Омерова до так званого «списку Гафарова-Ширінга» - переліку кримських політв'язнів, які перебувають у в'язницях Росії та тимчасово окупованого Криму і потребують нагальної медичної допомоги.

Син Енвера Різа Омеров також є учасником «Білогірської групи» справи Хізб ут-Тахрір і потребує консультації кваліфікованого лікаря-офтальмолога.

Кримських татар з так званої «Білогірської групи» російські силовики затримали 10 червня 2019 року. 12 січня 2020 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав їх винними і засудив Енвера Омерова до 18 років, Айдера Джаппарова - до 17 років, Різу Омерова - до 13 років ув'язнення.

Кримських татар звинуватили в організації та участі в діяльності політичної ісламської партії «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії заборонена з 2003 року. На території України і більшості країн організація діє без обмежень на рівні національних законодавств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-