У Маріуполі росіяни встановили пам'ятник вбивці місцевих жителів

У Маріуполі росіяни встановили пам'ятник вбивці місцевих жителів

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому армією РФ Маріуполі росіяни встановили пам'ятник вбивці місцевих жителів, який брав участь в окупації міста.

Про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя, передає Укрінформ.

«На одній з ділянок проспекту Миру, де загарбники роблять «алею героїв», встановили погруддя російського військового Едуарда Дьяконова. Він із Іркутська, брав участь у захопленні Маріуполя та вбивстві мирних людей. Тут і загинув», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тепер загарбники намагаються зробити з вбивці «героя» та навʼязати це маріупольцям, які виживали під російськими обстрілами. 

«У кожній родині є загиблі родичі, друзі та колеги. Одночасно окупанти намагаються максимально русифікувати окупований Маріуполь та знищити усе, що нагадує про його приналежність до України», - підкреслили у міській раді.

Читайте також: У Маріуполі партизани ліквідували склад боєкомплектів окупантів

Там нагадали, що загарбники у Маріуполі вже демонтували пам'ятник жертвам Голодомору, захисникам України та знищили усі мурали. Замість цього окупанти встановлюють пам'ятні знаки вбивцям та вже проводять опитування щодо пам'ятників Леніну, Сталіну та Катерині II.

Як повідомлялося, російські загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на свій військово-логістичний хаб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-