Ще дев'ять окупаційних суддів із Криму засудили за держзраду - прокуратура АРК

Ще дев'ять окупаційних суддів із Криму засудили за держзраду - прокуратура АРК

Укрінформ
Ще 9 окупаційних суддів із тимчасово окупованого Криму засудили за державну зраду заочно. Їм винесено вироки на строк від 10 до 13 років.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя заочні вироки отримали ще 9 окупаційних «служителів Феміди», які здійснюють «правосуддя» від імені та в інтересах держави-агресора. За вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) їх засуджено до позбавлення волі на строк від 10 до 13 років", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурори в суді довели, що після окупації півострова засуджені зрадили присязі на вірність українському народові та обійняли посади «суддів» в окупаційних: Верховному суді Республіки Крим, двадцять першому арбітражному апеляційному суді та Апеляційному суді Республіки Крим, Сімферопольському, Білогірському та Джанкойському районних судах Республіки Крим, Севастопольському міському та Ленінському районному суді м. Севастополя.

Читайте також: Жодних перемовин із Росією про статус Криму бути не може - Ташева

Своїми діями та рішеннями вони забезпечили функціонування окупаційної судової «влади» на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України, додали в прокуратурі.

Наразі за публічного обвинувачення прокуратури автономії за ст. 111 КК України засуджено 103 колишніх українських суддів-зрадників.

Раніше Укрінформ повідомляв, що колишня суддя Джанкойського суду АР Крим Ганна Холкіна заочно отримала 12 років ув’язнення з конфіскацією майна за державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-