Політв’язень Ремзі Бекіров перебуває у СІЗО Красноярська

Політв’язень Ремзі Бекіров перебуває у СІЗО Красноярська

Укрінформ
Засуджений до 19 років позбавлення волі громадянський журналіст Ремзі Бекіров тимчасово утримується у СІЗО-1 міста Красноярська РФ.

Про це «Кримській солідарності» повідомила його дружина Халіда Бекірова, передає Укрінформ.

Зазначається, що інформацію про місце перебування свого чоловіка Халіда Бекірова отримала від заступника начальника Головного управління ФСВП з Красноярського краю Євгена Степанова. Напередодні вона звернулася до відомства з письмовим запитом.

Як повідомлялося, 5 липня засудженого Ремзі Бекірова вивезли із в'язниці №2 Єнісейська Красноярського краю до транзитного пересильного пункту в Красноярську.

Ремзі Бекіров - громадянський журналіст, який вів стрім обшуків і судів у політично мотивованих справах проти жителів Криму, зокрема у справі «Веджі Кашка», затриманні священника УПЦ Климента, у справах Хізб ут-Тахрір та інших. Ремзі Бекіров є ініціатором ідеї про колективну допомогу сім'ям кримських політв'язнів. Має трьох неповнолітніх дітей.

Читайте також: У РФ заблокували сервіс для підтримки політв'язнів «Заодно»

10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив Бекірова до 19 років позбавлення волі у справі "Хізб ут-Тахрір".

Раніше у в’язниці РФ відмовлялися повідомляти, куди етапували кримського журналіста Ремзі Бекірова.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-