У Криму небезпечна епідеміологічна ситуація - Чубаров

У Криму небезпечна епідеміологічна ситуація - Чубаров

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму вкрай небезпечна епідеміологічна ситуація, яка у будь-який момент може значно погіршитися.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

«У Криму вкрай небезпечна епідеміологічна ситуація. У регіоні дуже спекотний клімат, і там весь час необхідна постійна робота розгалуженої системи запобігання таким масовим захворюванням, тим більше таким небезпечним, яким є холера», - розповів він.

За словами Чубарова, постійна міграція людей сприяє поширенню хвороб, властивих спекотному клімату.

«Останні роки, особливо після 2022-го, дуже великі переміщення людей, військових насамперед, а також спроба активізувати курортну сферу через бюджетних відпочивальників, не охоплюється системою попередження. У будь-який момент у Криму ситуація може значно погіршитися», - констатував він.

Читайте також: У Маріуполі виявили випадки холери серед дітей - радник мера

Раніше ЗМІ повідомили, що із середини червня цього року у Криму триває епідемія холери, яку окупаційна влада приховує. Зазначалося, що до Росздоровнагляду надійшов колективний лист-скарга від медиків однієї з сімферопольських лікарень. Вони вимагають перевірити та надати документи щодо відсутності забезпечення препаратами та засобами індивідуального захисту для персоналу лікарень під час «епідемічного розповсюдження холери, починаючи з червня 2024-го по нинішній час».

Читайте також: ЦПД спростував фейк про спалах холери серед військових у Херсоні

Як повідомляв Укрінформ, з 1 червня до 1 жовтня в Україні діє щорічний посилений сезон спостереження за холерою. У МОЗ розповіли про холеру та як її уникнути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-