Україна засудила чергову поїздку чеського підприємця у загарбаний Мелітополь

Україна засудила чергову поїздку чеського підприємця у загарбаний Мелітополь

Укрінформ
Посольство України в Чеській Республіці засудило чергову поїздку чеського підприємця Їржі Неставала у тимчасово окуповане російським агресором місто Мелітополь.

Про це йдеться у заяві посольства, оприлюдненій у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Будь-яка співпраця з країною-агресором є ганьбою і не може бути прийнятною в цивілізованому світі… Співпраця з агресором - це співучасть у російських злочинах проти людяності, які Кремль вчиняє в Україні», - наголосили у диппредставництві.

У посольстві зазначили, що Чеська Республіка і чеське суспільство послідовно підтримують Україну в боротьбі за свободу і територіальну цілісність і захищають основи міжнародного права, як гарантію власної національної безпеки Чехії.

«На цьому тлі діяльність чеського бізнесмена не лише порушує законодавство України, норми і принципи ЄС, але й створює пряму загрозу безпеці і стабільності Чеської Республіки», - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Загарбники посилюють майновий тиск на мешканців ТОТ Запорізької області - Федоров

У посольстві поінформували, що українські правоохоронні органи приймуть відповідні рішення щодо цього підприємця у рамках чинного законодавства України.

«Просимо чеські правоохоронні органи також дати оцінку діяльності згаданого підприємця та не допустити подібних протиправних вчинків у майбутньому», - акцентували українські дипломати.

Вони також закликали бізнес-спільноту Чехії, яка стоїть пліч-о-пліч з Україною у війні проти Росії, засудити черговий ганебний вчинок Їржі Неставала.

Як повідомляв Укрінформ, Чехія другий рік поспіль виділяє понад 21 мільйон доларів лише на гуманітарну підтримку, розвиток та економічну допомогу Україні.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-