З ТОТ повернули 24-річну дівчину з інвалідністю

З ТОТ повернули 24-річну дівчину з інвалідністю

Відео
Укрінформ
З тимчасово окупованої території Донецької області вдалося повернути 24-річну дівчину з інвалідністю на підконтрольну уряду України територію.

Про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Нещодавно до Мінреінтеграції звернулася одна з громадських організацій із проханням допомогти евакуювати з тимчасово окупованої території Донецької області дівчину з інвалідністю. Там вона мешкала разом із бабусею, а її матір перебувала на підконтрольній уряду України території", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після смерті бабусі окупанти вирішили відправити дівчину (на ім'я Світлана) на територію РФ — в інтернат для осіб з інвалідністю.

До повернення Світлани долучилися представники Мінреінтеграції у співпраці з ГС «Українська мережа за права дитини», ГО «Плурітон», Міністерством закордонних справ і Державною міграційною службою. Підготовка маршруту та дорога тривали майже 28 днів. Наразі вона разом із матір’ю у безпеці.

Читайте також: У серпні заплановані чотири евакуаційні поїзди з Донеччини на Рівненщину

У відомстві нагадують, що якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на ТОТ або територію РФ, необхідно повідомити про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13.

Також можна звернутися на гарячі лінії: Мінреінтеграції — 1548 або Національного інформаційного бюро — 1648.

Як повідомлялося, наприкінці липня з тимчасово окупованої території Херсонської області вдалося повернути двох дівчаток 3 і 5 років разом із матір’ю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-