У Маріуполі росіяни поновлюють свої резерви та збільшують склади - Андрющенко

У Маріуполі росіяни поновлюють свої резерви та збільшують склади - Андрющенко

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому армією РФ Маріуполі ворог поновив формування своїх резервів та збільшує військові склади.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко та публікує відповідні відео з міста.

«В Маріуполі відновилося формування резервів та збільшення складів. Домінує територія ММК (меткомбінату – ред.) ім. Ілліча з в’їздом з боку вул. Левченка, лінія Аеропорт/с.Агробаза/с. Шевченко/траса на с. Нікольське, Таганрозьке шосе (Лівобережний район) та приватна забудова (вул. Таганрозька, Новоселівка) в Центральному районі. Загалом корпус всередині міста за останні тижні збільшився до 5 тисяч осіб», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що також зафіксовані вже пусті вантажні вагони на станції Сартана-сортувальна з маркуванням «Екатеринбург». «Час прибуття та вантаж невідомий, проте збільшення локальних перевезень військовими вантажівками дозволяє припускати, що це субота/неділя», - уточнив Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі на місці школи загарбники будують військову базу

Він повідомив, що окрім того, зафіксоване переміщення ворога - з Маріупольсько-Бердянської приазовської агломерації (таборів підготовки) в напрямок півночі Донецької області - доукомплектовані «шторм-підрозділи». Також з території Росії (Новоазовський напрямок) в бік Розівсько/Пологівської ділянки - нові підрозділи та щонічне переміщення ворожої техніки тралами.

«Підсумовуючи, - Маріуполь знов набирає ваги, як логістичний військовий центр, а збільшення корпусу, також резерву техніки вказує саме на це. Маріуполь росіяни будуть використовувати для оперативно-тактичних рішень щодо швидкого перекидання на будь-який активний у перспективі напрямок. А залізниця тепер їм у допомогу», - заявив радник мера.

Читайте також: Партизани підпалили військову базу окупантів у Маріуполі

Як повідомлялося, російські загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на свій військово-логістичний хаб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-