В тимчасово окупованій Ялті більше немає музею Лесі Українки - ЗМІ

В тимчасово окупованій Ялті більше немає музею Лесі Українки - ЗМІ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму у Ялті музей Лесі Українки припинив своє існування.

Про це повідомляє "Голос Криму", передає Укрінформ

"Під час проведення моніторингу культурних установ в окупованому Криму стало відомо, що музей Лесі Українки припинив своє існування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на самому будинку, де розміщувався музей, висять охоронна та меморіальна таблиці радянської доби, які нагадують про перебування тут Лесі Українки наприкінці ХІХ століття. Проте уже новітня пластикова табличка перед історичною будівлею розповідає, що тут під егідою «Ялтинського історико-літературного музею» діють експозиція «Ялта. Століття ХІХ-е (історія, музика та література)» та виставка, присвячена видатному архітектору тієї доби Ніколаю Краснову. Про Лесю Українку - ані слова. Хоча ще на початку окупації біля будівлі стояла табличка, де було зазначено, що на другому поверсі розміщено «Музей Лесі Українки» та експозиція «Ломикамінь», яка пов’язана з перебуванням поетеси в Ялті.

Наразі відвідувачам для огляду пропонується екскурсія чотирма приміщеннями: у вхідному розповідається історія будівлі та частково Ялти, у музичній вітальні розміщена експозиція про музичне життя Ялти на межі ХІХ – ХХ століть, у наступному приміщенні гості слухають розповіді про літературне життя Ялти, а в останньому – про архітектора Краснова, якому присвячено залу.

Читайте також: У санаторії Ялти партизани виявили пункт управління ФСБ РФ

"Про Лесю Українку не нагадує жодне слово, жодне сповіщення – хіба що крихітні світлини на вітринах, перемішані з Пушкіним, Толстим і Цвєтаєвою, та маленький письмовий столик, за яким вона працювала", - додали в ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму на території заповідника «Херсонес Таврійський» проходить незаконне будівництво, що порушує його автентичність.

Фото: ua.krymr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-