Ексначальника екоінспекції Криму судитимуть за держзраду

Ексначальника екоінспекції Криму судитимуть за держзраду

Укрінформ
Колишнього начальника державної екологічної інспекції Криму судитимуть за державну зраду. Йому загрожує 15 років ув'язнення.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Державної екологічної інспекції в АР Крим. Його дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Прокуратурою встановлено, що з 2012 року обвинувачений обіймав посаду начальника Державної екологічної інспекції в АР Крим – головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища АР Крим.

Однак, після окупації півострова громадянин України зрадив присягу державного службовця та перейшов на бік ворога. Зокрема, у червні 2015 року був призначений на посаду «заступника начальника управління екологічного нагляду Південнокримського регіону - завідувача відділу екологічного нагляду м. Ялта - старшого державного інспектора Республіки Крим», на якій працює дотепер.

Читайте також: У Криму окупанти порушили 913 справ за «дискредитацію армії РФ»

Зазначається, що на вказаній посаді обвинувачений виконує повноваження представника влади держави-агресора та забезпечує функціонування її окупаційних органів на півострові, чим надає допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець 2023 року прокуратура Криму з 2014 року розглянула 585 проваджень щодо держзради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-