Росіяни посилюють тиск на жителів ТОТ для примусової паспортизації

Росіяни посилюють тиск на жителів ТОТ для примусової паспортизації

Укрінформ
Російські загарбники з метою пришвидшення темпів примусової паспортизації на тимчасово захоплених територіях погрожують конфіскацією майна українцям, які мають борги за комунальні послуги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій центрУкраїни з посиланням на Центр національного спротиву.

Таким чином росіяни намагаються пришвидшити темпи примусової паспортизації, адже більшість українців відмовляється отримувати "документи" РФ.

Навіть якщо квартира належить кільком власникам і хоча б один із них не має російського паспорта, їм погрожують конфіскацією його частки на користь "держави".

Мінреінтеграції наголошує, що примусова паспортизація є порушенням норм міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: На ТОТ росіяни підвищують тарифи на комуналку для паспортизації тих, кому потрібні субсидії - ЦНС

У міністерстві підкреслюють: "Отримання російського паспорта на ТОТ виправдане лише у випадку, коли людина за допомогою цього "документа" намагається виїхати на підконтрольну уряду України територію або в треті країни".

Як повідомляв Укрінформ, для виїзду з тимчасово захоплених територій українці можуть скористатися гуманітарним коридором на Волині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-