Гуманітарний коридор на кордоні з Білоруссю: як виїхати з окупації на підконтрольну територію України

Гуманітарний коридор на кордоні з Білоруссю: як виїхати з окупації на підконтрольну територію України

Укрінформ
Основний гуманітарний коридор, яким українці з ТОТ можуть повернутись на підконтрольну Україні територію, відтепер на кордоні з Білоруссю у Волинській області (КПП Мокрани — Доманове).

Про це в Телеграмі повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

"Основний гуманітарний коридор у Сумській області (Колотилівка — Покровка), яким українці з ТОТ повертались на підконтрольну Україні територію, залишається закритим на невизначений термін. Однак, шлях повернення все ще існує - це коридор на кордоні Білорусь — Україна у Волинській області (КПП Мокрани — Доманове)", - йдеться у повідомленні.

Коридором можуть скористатися всі громадяни Україні за наявності будь яких українських документів. Після перевірки з боку білоруських прикордонників люди мають іти пішки близько 1.5 км по асфальтованій дорозі, повідомляє ЦНС.

Читайте також: На Сумщині через обстріли призупинили роботу гумкоридору

Після перетину кордону та перевірки українськими прикордонниками всіх, хто повертаються, зустрінуть волонтери Helping to Leave.

Якщо необхідна допомога при перетині пішої зони за станом здоров’я, вам обовʼязково зможуть допомогти. Це дуже важливо для людей з інвалідністю та людей похилого віку.

Волонтери Helping to Leave безоплатно відвезуть до міста Ковель, за потреби придбають безкоштовні квитки на потяги далі по Україні. У разі необхідності також можна залишитися на безоплатну ночівлю із харчуванням та всім необхідним.

Ті ж самі волонтери зареєструють на отримання грошової допомоги у розмірі 10800 гривень на кожну людину від NRC.

Читайте також: Катували ФСБ та росгвардійці: одна із сотень історій про тортури в херсонському ІТТ на вулиці Теплоенергетиків

Далі, вже у Ковелі, від представників департаменту соцзахисту переселенці отримають Довідку про перетин кордону та стартовий пакет мобільного оператора, яким можна користуватися одразу без поповнення.

Як повідомляв Укрінформ, гуманітарний коридор "Колотилівка — Покровка", що на Сумщині не працює. Роботу цього гумкоридору призупинено через ворожі обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-