Задля підсилення мілітаризації освіти на ТОТ у школи залучатимуть ще більше «казаків» - ЦНС

Задля підсилення мілітаризації освіти на ТОТ у школи залучатимуть ще більше «казаків» - ЦНС

Укрінформ
У школах на тимчасово загарбаних територіях України окупанти планують збільшити кількість псевдоказаків для участі в «освітньому процесі».

Про це повідомив Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«З нового навчального року в школах на тимчасово окупованих територіях так званих «казаків» будуть активніше залучати до навчального процесу. Напередодні у ТО Донецьку відбувся освітній семінар з питань участі казацьких угруповань у конкурсах для отримання грантів у сфері освіти. Таким чином окупанти планують максимально мілітаризувати освіту на тимчасово окупованих територіях України», - йдеться в повідомленні.

Ці псевдогерої, зазначає ЦНС, у переважній більшості навчатимуть дітей військової справи, а також будуть інтегровані у викладання пропагандистських предметів на кшталт політінформації чи навіть історії.

Читайте також: Російські загарбники посилюють стеження за населенням тимчасово окупованих територій

«Практика залучення «казаків» до освітнього процесу на загарбаних теренах України не нова. До прикладу, на Херсонщині ці представники окупаційних військ розповідали дітям про те, як на знищених ними ж українських землях демонструють фільми про красу РФ і про те, як важливо стати частиною Росії ще у минулому навчальному році», - нагадали в Центрі нацспротиву.

Як повідомляв Укрінформ, на ТОТ росіяни перетворили школи на осередки пропаганди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-