Факти вивезення тварин з «Асканії-Нова» є, але про знищення заповідника не йдеться - дирекція

Факти вивезення тварин з «Асканії-Нова» є, але про знищення заповідника не йдеться - дирекція

Укрінформ
Факти вивезення російськими загарбниками тварин із Біосферного заповідника «Асканія-Нова» на тимчасово окупованій території Херсонщини зафіксовані, але про знищення заповідника наразі не йдеться.

Так прокоментував слова начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна директор заповідника "Асканія-Нова" Віктор Шаповал, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Факти вивезення тварин дійсно мають місце, але про знищення заповідника на сьогодні не йдеться. Це процес, що відбувається, але не доконаний факт", - зазначив Шаповал.

За словами директора заповідника, на сьогодні вивезено в РФ і на територію тимчасово окупованої АР Крим 20 особин тварин. Частина тварин загинули через недогляд, відсутність кваліфікованого наукового супроводу і ветеринарного обслуговування. Значна частина заповідного степу, понад 2 тис. га, вигоріла внаслідок пожеж різної природи.

Читайте також: За першими епізодами вивезення тварин із заповідника «Асканія Нова» нарахували ₴60 мільйонів збитків

"Ці факти фіксуються спеціальною комісією при Херсонській ОДА, Держекоінспекцією, відкрито низку кримінальних проваджень. Факти значних збитків, завданих збройною агресією і окупацією, мають місце, факт знищення заповідника - ні", - наголосив керівник закладу.

Що ж до слів начальника Херсонської ОВА про "знищення заповідника", Шаповал переконаний, що дана фраза вирвана із контексту інтерв'ю з Прокудіним.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін заявив у інтерв’ю, що росіяни майже знищили заповідник "Асканія-Нова", вивозять тварин.

У квітні директор заповідника «Асканія-Нова» Віктор Шаповал заявив, що за період його окупації незаконно вивезли 10 тварин, зокрема коней Пржевальського, зебр Чапмана, бізонів американських, оленів.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-