В Україні судитимуть двох кримських «депутатів»

В Україні судитимуть двох кримських «депутатів»

Укрінформ
До суду передано обвинувальні акти стосовно двох «депутатів» із тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м.Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох громадян України, які взяли участь у проведенні незаконних виборів на півострові. Їм інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, один з обвинувачених у квітні 2023 року обраний депутатом «Алуштинської міської ради Республіки Крим другого скликання по одномандатному виборчому округу № 2» від партії «Єдина Росія». Згодом він очолив «комісію з питань розвитку санаторно-курортного комплексу, туризму, охорони здоров'я, освіти, культури, молодіжної політики, спорту, зайнятості та соціального захисту населення».

Другий фігурант у вересні 2023 року обраний депутатом «ради Тернівського муніципального округу третього скликання по двомандатному виборчому округу № 3 м. Севастополя».

Читайте також: У Криму окупанти готуються до «місцевих виборів» - Центр нацспротиву

"Своїми діями обвинувачені сприяють реалізації політики окупаційної влади РФ та забезпечують її діяльність на тимчасово окупованій території Криму", - заявили у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, «заступницю голови адміністрації Джанкойського району» з тимчасово окупованого Криму заочно засуджено до 7 років ув'язнення за колабораційну діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-