Із Криму за рік виїхали 20 тисяч громадян України - активісти

Із Криму за рік виїхали 20 тисяч громадян України - активісти

Укрінформ
З тимчасово окупованого Криму за рік виїхало 20 тисяч громадяни України. Українці не хочуть жити в умовах зростаючих обмежень, загроз і окупації.

Про це «Крим.Реалії» розповіли у кримському відділенні міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea, передає Укрінформ.

Активісти розповіли, що використовують різні джерела інформації для своїх висновків.

«За минулі 12 місяців міграційний потік із Криму становив понад 20 тисяч громадян України», - йдеться у повідомленні

Офіційна ж російська статистика показує позитивне міграційне сальдо по Криму близько двох тисяч осіб, але це переважно трудові мігранти і жителі сусідньої Росії, які продовжують переїжджати до Криму. А ось кримчани – громадяни України - масово залишають окупований острів. Як результат, у новому навчальному році за парти кримських шкіл сяде майже на десять тисяч учнів менше, ніж торік. Тільки на сайті «Авіто» у Криму виставлено на продаж 12 тисяч будинків та 33 тисяч квартир. Причини очевидні – в умовах зростаючих обмежень, загроз і окупації кримчани, які мають громадянство України, вважають за краще шукати для себе кращої частки за межами Криму, розповіли кримські активісти #LiberateCrimea.

Читайте також: У Криму посилили перевірки населення через успішні дії Сил оборони - Центр нацспротиву

Активісти зазначають, що продовжується масова міграція з Криму корінного населення – кримських татар.

«На жаль, кримські татари залишають Крим у чутливих для кримськотатарської спільноти масштабах - йдеться про тисячі людей. Багато хто їде до Німеччини, Туреччини, наприклад, чверть усіх заявників, які звертаються до Генерального консульства України у Стамбулі для отримання українських документів приїжджають із Криму. За останні два з половиною роки через пов'язану Росією повномасштабну війну проти України діаспори кримських татар у деяких країнах Європи зросли в рази», – зазначили у кримському відділенні #LiberateCrimea.

Раніше Укрінформ повідомляв, що голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров наголосив, що у тимчасово окупованому Криму зараз відбувається зросійщення і знищення. За його словами, зросійщення Криму, навколо життєдіяльності людей та знищення всього того, що не відповідає зросійщенню і в першу чергу наявність корінного народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-