Політв'язень Руслан Нагаєв терміново потребує операції - дружина

Політв'язень Руслан Нагаєв терміново потребує операції - дружина

Укрінформ
Засудженого на 13 років позбавлення волі 60-річного політв'язня Руслана Нагаєва вивезли до тюремної лікарні при в'язниці №1 міста Верхньоуральська Челябінської області. Йому терміново потрібна операція.

Про це «Кримській солідарності» повідомила дружина Руслана Зарема Нагаєва, не конкретизуючи діагноз, передає Укрінформ.

Зазначається, що у кримського татарина є хронічне захворювання, яке зараз перейшло у запальну стадію.

За словами Зареми Нагаєвої, її чоловіка вже двічі вивозила до тюремної лікарні на лікування - протягом місяця, але допомогли лише послабити симптоми. Вузький фахівець, який міг провести обстеження, Руслана так і не оглянув.

Тільки після того, як родина Нагаєвих запросила до тюремної лікарні приватного лікаря, він діагностував, що Руслан має запалення і потребує медичного втручання, повідомила дружина політв'язня.

За кілька днів після лікування в лікарні Руслана повернули до в'язниці, але у нього стався напад. Його знову вивезли до лікарні ФСВП та провели лікування, проте воно не допомогло. Зарема Нагаєва зазначила, що, швидше за все, чоловіка оперуватимуть вже не в тюремній, а в міській лікарні. Про конкретну дату операції їй невідомо. Зараз Руслан почувається задовільно, зауважила його дружина.

Раніше Руслан Нагаєв не раз заявляв, що йому потрібна допомога вузького лікаря-фахівця, проте адміністрація в'язниці залишила його прохання поза увагою. Політв'язень страждав від високого артеріального тиску та болів у нирках та протягом півтора року не отримував у в'язниці необхідного лікування.

Читайте також: У Криму окупанти порушили 913 справ за «дискредитацію армії РФ»

Руслан Нагаєв – підприємець з Алушти. Він учасник "Алуштинської справи Хізб ут-Тахрір". Його та ще чотирьох кримських мусульман затримали в Криму 10 червня 2019 року після обшуків у їхніх будинках, також звинувативши в участі в ісламській політичній партії "Хізб ут-Тахрір". Нагаєва засудили до 13 років ув’язнення.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у Росії не надають медичну допомогу кримським політв’язням Еюпову і Нагаєву.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-