Політв'язень Енвер Аметов схуд на 15 кг у російській в'язниці, у нього загострився гепатит B

Політв'язень Енвер Аметов схуд на 15 кг у російській в'язниці, у нього загострився гепатит B

Укрінформ
У засудженого на 13 років ув'язнення кримськотатарського активіста Енвера Аметова дуже погіршився стан здоров'я. Чоловік схуд на 15 кг, у нього загострився гепатит B. Зараз Аметов перебуває у в'язниці №2 Єльця Липецької області РФ.

Про це «Кримській солідарності» повідомила його дружина Галина Шевчук, передає Укрінформ.

Зазначається, що Енвер Аметов вперше зустрівся із сім'єю за п'ять з половиною років на тривалому побаченні.

За словами Галини, чоловік схуд на 15 кілограмів. Після прибуття в Єлець у нього взяли аналізи, які показали загострення гепатиту B.

«Потім через якийсь час він повідомив мені телефоном, що йому призначили пити препарат "Сілібінін" (підтримуючий препарат при хронічних патологіях печінки - КС). Після курсу ліків йому знову мали призначити аналізи, але так нічого й не було. Коли я побачила його на побаченні, білки очей у нього були просто жовтого кольору з судинами, що лопнули», - розповіла Галина Шевчук.

Вона також зазначила, що з моменту взяття під арешт, ще в СІЗО Новочеркаська, в Енвера посилилися напади болю в шлунку. Йому робили уколи, оскільки пігулки не допомагали. Також загострилися проблеми із зубами та впав зір. Кримський активіст також розповів про вогкість у камері.

27 березня 2019 року в Криму у мікрорайонах Кам'янка та Строганівка Сімферополя одночасно пройшли наймасовіші обшуки у будинках кримських татар. Через величезний обсяг матеріалів правоохоронці безпрецедентно розділили кримінальну справу із 25 учасників на п'ять п'ятірок підсудних. Майже всі затримані були громадянськими журналістами чи громадськими активістами.

Читайте також: У Криму затримали матір політв'язня Сейрана Салієва

24 листопада 2022 року Південний окружний військовий суд визнав кримськотатарських активістів, серед яких був Енвер Аметов, винними у терористичній діяльності та спробі захоплення влади. Енвера Аметова та Яшара Муєдінова засудили до 13 років колонії суворого режиму, а цивільних журналістів Руслана Сулейманова, Рустема Шейхалієва та Османа Аріфмеметова – до 14 років. 4 роки терміну політв'язні проведуть у в'язниці, а потім ще один рік їх буде обмежено у свободі пересування.

У лютому цього року апеляційний військовий суд у Власисі не змінив вироку учасникам справи. Підсудні протягом усього процесу не визнавали себе винними та заявляли, що вважають своє переслідування політичним.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-