СБУ повідомила про підозру «прокурору» Бердянська через репресії проти цивільних

СБУ повідомила про підозру «прокурору» Бердянська через репресії проти цивільних

Укрінформ
Служба безпеки зібрала доказову базу на ще трьох воєнних злочинців РФ, які причетні до масових репресій проти цивільного населення тимчасово окупованої частини території Запорізької області.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ

Йдеться про «військового прокурора» окупаційної адміністрації РФ у Бердянську полковника Олександра Корнєєва і двох його підлеглих - Євгена Свістунова, заступника окупаційного «прокурора», та Дениса Шеховця, начальника «слідчого відділу» окупаційного угруповання країни-агресора.

За даними слідства, фігуранти організували окремі загони загарбників, які викрадали мешканців тимчасово окупованого міста. Окупанти називали це «зачистками» цивільного населення, у ході яких намагалися виявити та ув’язнити учасників руху опору в регіоні. До складу цих загонів входили представники російських спецслужб, росгвардії та місцеві колаборанти, які «здавали» адреси українських патріотів. Ув’язнених людей піддавали жорстоким тортурам з використанням електричного струму, а також тривалий час залишали без їжі та води.

У більшості випадків Корнєєв разом з підлеглими особисто брав вдирався у помешкання жителів Бердянська, викрадав та катував людей, намагаючись «схилити» їх до співпраці з окупаційною адміністрацією країни-агресора.

Читайте також: Росія створює підрозділи фейкових «запорозьких козаків» у Бердянську - ЦПД

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Корнєєву, Свістунову та Шеховцю про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру ще трьом проросійським агітаторам, серед них - колишній клірик УПЦ МП - нині блогер Сергій Комаров і вчителька київської школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-