У захопленому росіянами 10 років тому Лугутиному є лише один автомобіль

У захопленому росіянами 10 років тому Лугутиному є лише один автомобіль "швидкої" - Луганська ОДА

Укрінформ
У захопленому російськими загарбниками 10 років тому Лугутиному Луганської області працює лише один автомобіль швидкої допомоги на все місто.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

Лугутине обслуговує лише один автомобіль швидкої допомоги. Декілька бригад працюють почергово.

Складна ситуація із забезпеченням транспортом спостерігається і в медиків інших населених пунктів так званої "ЛНР". Попри численні заяви росіян про повне оновлення парку служби екстреної допомоги, зроблені торік під час передвиборчої кампанії, ця проблема залишається відкритою. Через нестачу спеціального транспорту диспетчери щодня вимушені відмовляти десяткам людей, деякі з яких на лікарів вже не дочекаються, наголошують в ОДА.

Як зазначають в обладміністрації, "аби потрапити до російських пенсійників в Лисичанську, спочатку треба записатися на прийом за два місяці. Якщо пощастить, то за місяць-півтора. Але навіть зібравши всі необхідні документи і відстоявши чергу, літні люди не отримують гроші вчасно. Їхні документи і звернення розглядають по декілька місяців, порушуючи норми закону".

Відомий випадок, коли місцева жителька очікувала на призначення із грудня до серпня. Питання вдалося вирішити лише після чергового потрапляння на прийом.

Читайте також: Екологія Луганська опинилася під загрозою через викиди нечистот із м’ясокомбінату - Рух спротиву

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, "дев’ять разів загарбники атакували біля Невського, шість – поблизу Греківки. Учора вони зосередилися саме на Лиманському напрямку. Також намагалися просунутися в районах Стельмахівки та Твердохлібового. Зі ствольної артилерії ними обстріляні Макіївка та Невське. Там же ворог спробував застосувати 44 безпілотники".

Як повідомляв Укрінформ, у двох селах на тимчасово захопленій росіянами частині Луганської області вигоріли цілі вулиці, є загиблі.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-