У Маріуполі росіяни збираються знести ще понад 20 багатоповерхівок

У Маріуполі росіяни збираються знести ще понад 20 багатоповерхівок

Укрінформ
У тимчасово захопленому армією РФ Маріуполі окупанти вирішили знести ще понад 20 багатоповерхівок на Лівобережжі.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя.

«Загарбники оприлюднили 21 адресу на Лівобережжі (6-а ділянка), де будинки підлягають знесенню. Це багатоповерхівки по вулицях Короленка, Гугеля, Шепотинника, перевулків Банний та Короленка», - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що Лівобережжя найбільше постраждало під час блокади Маріуполя. Після окупації так звана «адміністрація міста» активно проводить там знесення будинків. У районі вулиць Азовстальської, Ломізова, бульвару Меотиди та Морського бульвару були повністю знищені 38 будівель.

У цілому, за словами міського голови українського Маріуполя Вадима Бойченка, під час блокади міста навесні 2022 року російські окупанти зруйнували майже тисячу багатоповерхівок.

«За попередніми даними, вони вже демонтували понад 460 будинків. Зараз продовжують зносити домівки, щоб не залишити жодних доказів власного воєнного злочину. Замість знесеного житла вони будують нове - більшість для продажу під іпотеку для росіян. Відомо про будівництво близько 50 таких будинків. Це становить лише 10% «відбудови для продажу» від кількості демонтованих ними будинків», - пояснив Бойченко.

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів.

Читайте також: У Маріуполі на місці школи загарбники будують військову базу

Окупаційна «влада» обіцяла людям нові квартири, але натомість загарбники будують комерційне житло.

9 грудня 2023 року загарбники відкрили у Маріуполі перше іпотечне житло, власниками квартир стали жителі російських Ростова, Курська та Челябінська.

Також окупаційна влада тимчасово окупованого Маріуполя припинила реєстрацію власності та проводить повну інвентаризацію будинків.

Крім того, росіяни формують реєстри жителів Маріуполя, яким буде заборонено проживати у місті. Так, йдеться як про тих, хто підлягає депортації, й тих, хто не зможе повернутися.

Фото: Маріупольська міськрада, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-