Росіяни планують ліквідувати заклади культури ще у семи населених пунктах так званої «ЛНР»

Росіяни планують ліквідувати заклади культури ще у семи населених пунктах так званої «ЛНР»

Укрінформ
Російські загарбники планують ліквідувати заклади культури ще у семи населених пунктах так званої «ЛНР».

Про це Луганська обласна державна адміністрація повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Під загрозу закриття у так званій "ЛНР" потрапили заклади культури ще у сімох населених пунктах. Відповідно, персонал підпаде під скорочення. Мережу таких закладів, за словами загарбників, "оптимізують" через відсутність коштів на ремонти та закупівлю апаратури", - ідеться в повідомленні.

Як альтернативу пропонують клуби на колесах, сім з яких мають надійти з Росії вже у вересні.

"Щоправда, ці автівки теж нічим не обладнані, але їх оснащення відбуватиметься за рахунок коштів місцевих бюджетів. Масові заходи за допомоги цих пересувних закладів проводитимуть виключно із дозволу ФСБ", - зауважили в ОДА.

Як ідеться в повідомленні, росіяни посилили перевірки на кордоні між так званою "ЛНР" і РФ.

"Шлях до Росії ускладнюють щоразу. Ретельно оглядають речі, документи, гаджети, по декілька разів запитують про мету поїздки. Якщо мають інформацію, що особа бажає виїхати на підконтрольну уряду України територію – затримують на 10 діб для більш детальної перевірки. Намагаються утримати насильно", - підкреслили в ОДА і нагадали, що перевірки для тих, хто виїжджає з території "ЛНР", росіяни обіцяли скасувати ще восени 2022 року.

Читайте також: Держава-агресор створює ілюзію популярності окупованих курортів. Але у реальності все має інший вигляд

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, "учора бойові дії поблизу Невського майже не припинялися. По селу росіяни вдарили з артилерії та безпілотників. Залишатися там вкрай небезпечно. Наразі у цьому прифронтовому населеному пункті ще мешкає 17 осіб. Постійно наполягаємо на евакуації".

Як заявив Лисогор, також російська армія атакувала поблизу Стельмахівки і Макіївки. По Макіївці росіяни здійснили артилерійський обстріл і 56 скидів з безпілотників.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Луганщини росіяни викопують кабелі, які подавали електроенергію до вугільних шахт.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-