Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права - Ердоган

Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права - Ердоган

Укрінформ
Туреччина незмінно підтримує територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права.

Про це сьогодні заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у відеовиступі на 4-му саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наша підтримка територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України є постійною. Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права”, - сказав Реджеп Тайїп Ердоган.

Президент Туреччини наголосив на тому, що саміт відбувається у 80-ті роковини депортації кримськотатарського народу з Криму.

“Забезпечення безпеки та добробуту кримськотатарських турків, одного з корінних народів Криму, також є одним із пріоритетів нашої зовнішньої політики. Я хотів би ще раз висловити своє задоволення правовими нормами, запровадженими українським урядом, для зміцнення прав кримськотатарських турків”, - сказав Ердоган.

Турецький лідер висловив сподівання, що війна закінчиться справедливим і міцним миром, робота Кримської платформи сприятиме міжнародним зусиллям для забезпечення миру в Україні та регіоні. А також, що бранці Кремля з-поміж кримських татар будуть звільнені, й ті, хто покинув Крим, матимуть можливість повернутися на півострів.

Читайте також: Угода про вільну торгівлю з Туреччиною сприятиме залученню інвестицій та відбудові України - посол

Як повідомляв Укрінформ, у Києві в межах четвертого саміту міжнародної "Кримської платформи" відкрили меморіал, присвячений ушануванню трагедії кримськотатарського народу.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-