Політв'язня Азіза Ахтемова вивезли з в'язниці Красноярського краю в невідомому напрямку - дружина

Політв'язня Азіза Ахтемова вивезли з в'язниці Красноярського краю в невідомому напрямку - дружина

Укрінформ
Кримськотатарського політв'язня Азіза Ахтемова епатували з в'язниці Красноярського краю. ФСВП відмовилася повідомити його дружину, де він зараз.

Про це «Кримській солідарності» повідомила дружина Азіза Ахтемова Аділа, передає Укрінформ.

"Політв'язень Азіз Ахтемов був етапований із в'язниці №2 Єнісейська Красноярського краю. ФСВП відмовилася повідомити його дружину, де він зараз", - йдеться у повідомленні.

За словами дружини політв'язня, вона не може дізнатися, де зараз її чоловік — телефони в'язниці №2 не відповідають. А на електронне повідомлення до закладу про те, куди етапували Азіза, їй заявили, що відмовляють у наданні цієї інформації.

«Зумовили це тим, що третім особам вони мають право не давати таку інформацію. Наразі немає жодної інформації про те, де знаходиться мій чоловік і в який напрямок його везуть», - розповіла Аділа Ахтемова.

Зазначається, що політв'язень перебував у Єнісейській в'язниці з листопада 2023 року. Він, як і його двоюрідний брат Асан, — кримськотатарські активісти.

3 та 4 вересня 2021 року Азіза та Асана Ахтемових, а також заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла затримали за підозрою у підриві газопроводу у селі Перевальному в тимчасово окупованому Криму.

22 вересня Наріману Джелялу посилили звинувачення, перекваліфікувавши його на диверсію у складі організованої групи. Крім того, його звинуватили у незаконному придбанні, передачі та зберіганні вибухових речовин у складі організованої групи.

8 листопада під час слідчих дій у Сімферополі ФСБ додатково звинуватила Нарімана Джеляла та братів Ахтемових у «контрабанді вибухових речовин організованою групою через митний кордон».

Читайте також: У російських тюрмах залишається 219 кримських політвязнів - Лубінець

21 вересня 2022 року «Верховний суд» Криму в Сімферополі призначив Джелялу 17 позбавлення волі в колонії суворого режиму, штраф 700 тисяч рублів та 1 рік та 6 місяців обмеження волі пересування. Асан Ахтемов отримав 15 років строку зі штрафом 500 тисяч рублів та терміном обмеження свободи пересування 1 рік. Азіза Ахтемова засудили до 13 років позбавлення волі, штрафу в 500 тисяч рублів та обмеження свободи пересування на 1 рік. 

Наріман Джелял був звільнений з російського полону 28 червня 2024 року.

Раніше Укрінформ повідомляв, що політв'язень Азіз Ахтемов поскаржився на погані умови під час етапування до Сибіру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-