За держзраду судитимуть колишніх прокурорів із Криму

За держзраду судитимуть колишніх прокурорів із Криму

Укрінформ
За держзраду судитимуть дев'ятьох колишніх працівників органів прокуратури Криму. Їм загрожують до 15 років ув'язнення.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м.Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти стосовно дев'ятьох колишніх працівників органів прокуратури Криму. Їхні дії кваліфіковані як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що після окупації півострова обвинувачені зрадили присязі на вірність українському народові та перейшли на службу до ворога.

Зокрема двоє з них обійняли посади «старших прокурорів відділів» в окупаційній прокуратурі Республіки Крим. Ще троє стали «заступниками прокурорів» міст Алушти, Євпаторії та Сакського міжрайонного прокурора. Інші обвинувачені були призначені «старшими помічниками прокурорів» у прокуратурах міста Ялта, Красноперекопській міжрайонній, Київського району м. Сімферополя та Чорноморського району Республіки Крим.

Своїми діями обвинувачені забезпечили створення та функціонування окупаційних органів прокуратури на півострові, а також сприяли державі-агресору та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України.

Читайте також: Ексмайора ЗСУ з Криму засудили до 14 років за дезертирство і держзраду

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось другим слідчим відділом (з дислокацією в м. Херсоні) територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що прокуратура Криму зареєструвала понад 3200 кримінальних справ за роки російської окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-