Росіяни на острові Тузла встановлюють вежі з системами ППО для прикриття Кримського мосту

Росіяни на острові Тузла встановлюють вежі з системами ППО для прикриття Кримського мосту

Фото
Укрінформ
На острові Тузла біля Керченського мосту окупанти встановлюють системи ППО на вежі-трансформери.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань (ЦЖР), передає Укрінформ.

«На острові Тузла поруч з Керченським мостом росіяни встановлюють металеві вежі з платформами, на яких розміщують системи протиповітряної оборони (ППО) для захисту незаконно збудованого мосту через Керченську протоку», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виявлено дві такі башти із зенітними ракетно-гарматними комплексами (ЗРГК) «Панцирь-С1М», а також розвідав майданчик, де зберігаються ці та інші конструкції.

У ЦЖР зауважили, що судячи з фото- та відеоматеріалів, що є у відкритому доступі, впродовж тижня окупанти встановили дві металеві вежі обабіч мосту на ділянці, прокладеній по острову Тузла. Візуально їх висота 30 – 35 метрів над рівнем моря.

На вершині кожної вежі росіяни розмістили ЗРГК «Панцирь-С1М», а точніше – самі бойові модулі. Цей комплекс ППО може розміщуватись на гусеничному та колісному шасі, а також встановлюватися стаціонарно, створюючи над об’єктом «купол безпеки» вистою 15 км та радіусом 20 км, відповідно до тактико-технічних характеристик цієї системи. Крім того, «Панцирі» здатні об’єднуватись у групи, збільшуючи радіус захисного покриття.

Читайте також: На Керченському мосту росіяни встановили систему ППО «Панцир-С1» - соцмережі

Як повідомлялося, вперше ЗРГК «Панцирь-С1М» ЦЖР помітив на Керченському мосту на початку вересня.

«Схоже, росіяни продовжать встановлювати такі вежі вздовж мосту, адже на будмайданчику зі сторони м.Керч помічено з десяток аналогічних секцій-трансформерів», – додали в ЦЖР.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у тимчасово окупованому Криму біля Керченського мосту російські загарбники продовжують будувати захисну конструкцію.

Колаж: investigator.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-