Поблизу курортного селища Хорли на ТОТ Херсонщини росіяни облаштували полігон

Поблизу курортного селища Хорли на ТОТ Херсонщини росіяни облаштували полігон

Фото
Укрінформ
Поблизу курортного селища Хорли на ТОТ Херсонщини війська РФ облаштували полігон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«За даними мешканців Скадовського району, підтверджених супутниковими знімками, влітку 2024 року росіяни влаштували військове стрільбище поблизу колись курортного, а нині тимчасово окупованого РФ селища Хорли в Скадовському районі Херсонської області», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, інформацію про регулярні тренування солдатів російської окупаційної армії на невеликому півострові Гіркий кут у Чорному морі виданню впродовж літа повідомляли місцеві мешканці.

Наголошується, що порівняння супутникових знімків дозволяє побачити, що у північній частині півострова зʼявилися різні інженерно-фортифікаційні споруди, вочевидь, для відпрацювання штурмів окопів та бліндажів, також облаштовано вогневі позиції для стрільби тощо. У вказаному квадраті часто виникають пожежі, що опосередковано вказує на проведення навчань з вогневої підготовки. Вузькі ґрунтові дороги з початку 2024 року і до сьогодні стали ширшими і помітнішими з супутника через регулярні пересування військової техніки.

Видання нагадує, що наприкінці серпня призначена РФ «адміністрація» регіону повідомила про завершення капітального ремонту 20 кілометрів регіональної дороги «Хорли — Каланчак».

«Цей автошлях, як бачимо, разом з іншими трасами, які Росавтодор ремонтував з весни на Херсонщині, необхідні окупантам для своєї військової логістики», - інформує ЦЖР.

Читайте також: Росіяни впроваджують на ТОТ програму мілітаризації дітей - Центр нацспротиву

Також видання пише, що у самому селі майже втричі через окупацію зменшилася кількість мешканців, а місцеві бази відпочинку загарбники перетворили на військові бази.

Як повідомляв Укрінформ, заяви окупаційної адміністрації про нібито завершення інтеграційних процесів на тимчасово окупованій росіянами території Херсонщини - фейк, і в Москві розуміють, що картинку окупаційна влада малює одну, а реальний стан справ - інший.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-