На ТОТ України розпочався «призов» до армії РФ - Центр нацспротиву

На ТОТ України розпочався «призов» до армії РФ - Центр нацспротиву

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях України розпочався призов до армії РФ. Триватиме ця «кампанія» до 31 грудня.

Про це 2 жовтня повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

За планами Кремля, ряди терористів має поповнити щонайменше 150 тисяч новобранців. Серед них значна частка припадає на тимчасово загарбані Донеччину, Луганщину, Запоріжжя, Херсонщину та анексований Крим.

«Вперше призов до кремлівської терористичної армії відбувся восени минулого року. Тоді, як і зараз, новобранцям обіцяли що їх служба не буде пов’язана із участю у так званій СВО. Втім, як показала практика, більшість строковиків були змушені підписати контракти і продовжувати воювати на своїй рідній землі проти Батьківщини», - наголосили в ЦНС.

Наразі на ТОТ України росіяни здійснюють підготовку до мобілізації українців. Місцеві окупаційні адміністрації вимагають від бізнесу поставити на облік у фейкові військкомати всіх працівників.

Читайте також: Київ висловив протест через примусову мобілізацію українців на окупованих територіях до армії РФ

Наголошується, що така стратегія Росії є грубим порушенням міжнародного права та Женевських конвенцій, які забороняють примусове залучення населення окупованих територій до армії окупанта.

В Центрі нацспротиву закликають уникати ризиків бути призваним до армії ворога, щоб в подальшому не стати жертвою цинічної стратегії Росії, яка використовує українців як «гарматне м’ясо» у своїй агресивній війні, та повідомляти про ворога та його розташування в анонімний чат-бот.

Читайте також: Росіяни впроваджують на ТОТ програму мілітаризації дітей - Центр нацспротиву

Як повідомлялося, із 1 січня 2025 року громадяни без російського паспорта на тимчасово окупованих територіях України отримають статус іноземних громадян або осіб без громадянства.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-