Мати політв'язня Куртамета звернулася до ООН - просить допомогти звільнити сина

Мати політв'язня Куртамета звернулася до ООН - просить допомогти звільнити сина

Відео
Укрінформ
Мати кримськотатарського політв'язня Аппаза Куртамета, засудженого окупантами до 7 років колонії за звинуваченням у нібито «фінансуванні тероризму», Айше Одабаш звернулася до ООН з проханням допомогти звільнити її сина.

Відеозвернення у Фейсбуці виклав перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

"Я звертаюся до вас з глибоким болем у серці, щоби розповісти про долю мого сина. Мій син Куртамет Аппаз, йому 22 роки, став жертвою несправедливих дій на окупованих територіях України. Мого сина було викрадено російськими спецслужбами, силовиками ФСБ з території Херсонської області, окупованої з початку війни і його було насильно вивезено до Криму з метою співпраці з ФСБ", - сказала Одабаш на сайд-івенті «Десять років у в'язниці під відкритим небом: Права людини в окупованому Криму» в рамках 57-ї сесії Ради з прав людини ООН.

За відмову співпрацювати з ФСБ його звинуватили у «фінансуванні тероризму», додала вона. 

Читайте також: Політв'язень Сервер Зекір'яєв піддається тортурам у російській в'язниці - дружина

"Я прошу міжнародну спільноту, Організацію Об'єднаних Націй допомогти мені у боротьбі за порятунок мого сина, стати його голосом, стати голосом правди. Мовчання, безкарність і бездіяльність лише укріплює зло», - наголосила мати політбранця.

Про долю сина вона не знала протягом кількох місяців. Одабаш розповіла, що його засудили до 7 років колонії суворого режиму за донат для друга, який захищає Україну.

Мати політв'язня наголосила, що бореться за звільнення свого сина самотужки. Його батько також був викрадений і йому готують вирок.

«Я прошу, допоможіть його обміняти, це крик про допомогу, мій син має бути на свободі і його батько теж. Такі чесні та порядні чисті хлопці як мій син, їм не місце у в'язниці. Я прошу вас взяти участь в його порятунку», - звернулася Одабаш.

Як повідомлялося, 20-річного викладача кримськотатарської мови із селища Новоолексіївка Херсонської області Аппаза Куртамета російські окупанти затримали на КПВВ “Чонгар” 23 липня 2022 року.

Читайте також: Політв'язня Акіма Бекірова етапували із Саратовської області РФ до Чувашії

Його звинуватили у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 208 КК РФ (Фінансування збройного формування). За версією обвинувачення, Куртамет, “знаючи про незаконну діяльність ісламського батальйону “Крим”, переказав 500 гривень представнику батальйону”.

20 квітня 2023 року “Київський районний суд Сімферополя” засудив Аппаза Куртамета до 7 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за обвинуваченням у “фінансуванні збройного формування”.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Касаційний суд РФ залишив чинним вирок кримському татарину Аппазу Куртамету.

Фото: Instagram/Kurtamet

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-