Стан здоров’я Ірини Данилович, яка утримується в російській в'язниці, погіршився

Стан здоров’я Ірини Данилович, яка утримується в російській в'язниці, погіршився

Укрінформ
Стан здоров’я української громадянської журналістки та медсестри Ірини Данилович, яку російська влада засудила до 6 років та 11 місяців позбавлення волі за підозрою у незаконних діях із вибуховими речовинами, продовжує погіршуватись. Вона потребує невідкладного висококваліфікованого лікування, без якого може не вижити.

Про це повідомило у Фейсбуці Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

"Ірина Данилович потребує невідкладного висококваліфікованого лікування, без якого може не вижити. Крім того, Ірина перебуває в пригніченому стані, зважаючи на серйозні проблеми зі здоров’ям та нещодавню смерть батька", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом незаконного ув’язнення в Ірини Данилович почалися проблеми зі слухом (зараз жінка не чує повністю на ліве вухо), вона пережила щонайменше 1 мікроінсульт.

У Представництві зауважили, що завдяки зусиллям родини, адвокатів та правозахисників Ірині забезпечили мінімальне лікування, проте по цей час не змогли провести повноцінного обстеження.

"Станом на зараз ті ліки, які Ірина отримує, не допомагають від постійного болю, а лише трохи гальмують негативні процеси та знімають деякі симптоми", - додали в Представництві і закликали міжнародну спільноту посилити тиск на державу-агресорку та негайно звільнити важкохвору Данилович.

Читайте також: Політв'язень Руслан Абдурахманов потребує негайного медичного лікування - дружина

28 грудня 2022 року українську громадянську журналістку та медсестру Ірину Данилович у тимчасово окупованому Криму засудили до 7 років колонії загального режиму та штрафу в сумі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою. Верховний «суд» Криму у відповідь на апеляційну скаргу зменшив термін перебування в колонії на один місяць - до 6 років 11 місяців. Жінка неодноразово заявляла про тиск з боку співробітників ФСБ РФ, тортури та залякування.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у Криму від онкології помер Броніслав Данилович – батько Ірини. Зараз жінка знаходиться у російській жіночій колонії у Зеленокумську (Ставропольський край) і не змогла провести його в останню путь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-