Перший заступник «генпрокурора ЛНР» підозрюється в порушенні законів війни - ДБР

Перший заступник «генпрокурора ЛНР» підозрюється в порушенні законів війни - ДБР

Укрінформ
Першому заступнику «генерального прокурора ЛНР» і двом його спільникам оголосили підозри за незаконне притягнення до відповідальності полонених бійців Національної гвардії України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Співробітники ДБР та Нацполіції встановили, що у грудні 2022 року першим заступником так званого генерального прокурора «ЛНР» став громадянин Росії, який раніше служив в органах внутрішніх справ і прокуратури Чеченської та Калмицької республік.

У січні 2023 року на порушення вимог Женевської конвенції про поводження з військовополоненими він незаконно притягнув до кримінальної відповідальності двох військовослужбовців Нацгвардії України - батька та сина - за участь у боротьбі проти збройної агресії Росії.

Читайте також: В Україні ватажку «ЛНР» Пасічнику заочно присудили жорсткіший вирок - 15 років в’язниці

Допомагали йому двоє громадян України, які перейшли на бік ворога та обійняли псевдопосади «старших слідчих МВС І МГБ ЛНР».

Громадянину РФ повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Двом його спільникам, громадянам України, також оголосили підозри в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК).

Читайте також: Слідчі СБУ передали до суду справу колаборантки, яка працювала у «прокуратурі ЛНР»

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України заочно повідомила про підозри 29 особам, які проводять масові репресії проти населення тимчасово захоплених районів Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-