На захопленій Луганщини замість професійних рятувальників пожежі гаситимуть добровольці

На захопленій Луганщини замість професійних рятувальників пожежі гаситимуть добровольці

Укрінформ
На тимчасово захопленій частині Луганської області замість професійних рятувальників пожежі гаситимуть добровольці на безоплатній основі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

За даними обладміністрації, пожежі на тимчасово захопленій частині Луганщини гаситимуть добровільні дружини на безоплатній основі. На найближчому засіданні так званої «народної ради ЛНР» мають затвердити відповідний «законопроєкт».

Як ідеться в повідомленні, замість того, щоб збільшити штат професійних рятувальників, закупити спеціалізовану техніку, якої не вистачає катастрофічно, російська влада вирішила долучити до боротьби зі стихіями пересічних громадян.

Розглядають запровадження двох видів добровільних пожежних підрозділів - територіальні й об'єктові. Перші створять на територіях одного або кількох адміністративно-територіальних утворень, другі - за місцем роботи або навчання.

Добровільні пожежники звільнятимуться від роботи чи навчання без збереження зарплати на час участі у гасінні пожеж чи чергування. Тобто у разі отримання травм чи загибелі ніякі соціальні гарантії не передбачені.

Читайте також: На Луганщині у понад 200 окупованих росіянами населених пунктах немає жодного продуктового магазину

Як зазначили в ОДА, російські загарбники продовжують шукати гроші на виконання вказівки Кремля щодо будівництва сміттєзвалищ на території так званої «ЛНР».

Доручення є, а грошей за два останні роки видали лише на проєктні роботи. Далі наказали діяти самостійно. Наразі розглядають найдешевший варіант - спробувати відновити потужності безгоспного сміттєпереробного заводу в Ровеньках.

Читайте також: У двох селах на захопленій росіянами частині Луганщини вигоріли цілі вулиці, є загиблі

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, «ворог постійно атакує поблизу сіл на Лиманському напрямку. Наші оборонці відбивають навалу противника біля Греківки, Андріївки, Макіївки, Балки Журавки. Зазначені населені пункти перебувають під прицільним вогнем росіян. Якщо взяти до уваги Балку Журавку, то її загарбники 19 разів обстріляли зі ствольної артилерії. Спрямували в бік українських захисників 59 безпілотників».

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині росіяни планують створити народні дружини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-