Батька наймолодшого політв'язня Криму Аппаза Куртамета Халіла росіяни засудили до 8 років ув'язнення

Батька наймолодшого політв'язня Криму Аппаза Куртамета Халіла росіяни засудили до 8 років ув'язнення

Укрінформ
Генічеський районний «суд» Херсонської області виніс вирок 58-річному Халілу Куртамету, мешканцю селища Новоолексіївка. Його звинуватили в участі в Кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана, який Росія вважає «терористичною організацією».

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр, передає Укрінформ.

"Розслідування справи проводило ФСБ РФ у Херсонській області. "Суд" визнав Халіла Куртамета винним і засудив до 8 років позбавлення волі у колонії суворого режиму", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за версією слідства, у 2015 році чоловік надав власні готелі в Генічеському районі для проживання членів батальйону, що нібито стало ключовим доказом його участі в діяльності батальйону. Крім цього, серед паперів, які знайшли у нього під час обшуку, був документ «Створення Центру надання адміністративних послуг у смт Новоолексіївка», де зазначений Кримськотатарський ресурсний центр. Хоча громадські слухання щодо цієї теми проводилися ще до окупації Херсонщини.

За даними КРЦ, Халіл Куртамет був звичайним бізнесменом та володів готелем «Ай-Петрі» на Арабатській стрілці, який окупанти відібрали на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Чоловік не мав жодних сторінок у соцмережах та нічого не публікував, що було б пов’язане з російсько-українською війною.

Читайте також: Серед кримських політв'язнів 60 є батьками багатодітних родин - КРЦ

Як повідомлялося, 19-річного викладача кримськотатарської мови, який проживав у селищі Новоолексіївка Херсонської області Аппаза Куртамета, російські окупанти затримали 23 липня 2022 року. Його звинуватили у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 208 КК РФ (Фінансування збройного формування). За версією обвинувачення, Куртамет, “знаючи про незаконну діяльність ісламського батальйону “Крим”, переказав 500 гривень представнику батальйону”.

Раніше Укрінформ повідомляв, що мати наймолодшого кримськотатарського політв'язня Аппаза Куртамета попросила інформаційного розголосу у справі її сина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-