У захопленому росіянами Луганську новобранці зникають після прибуття до військової частини

У захопленому росіянами Луганську новобранці зникають після прибуття до військової частини

Укрінформ
У тимчасово окупованому Луганську новобранці масово зникають через декілька днів після прибуття до військової частини.

Про це Луганська обласна державна адміністрація повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У військовій частині, що базується в окупованому Луганську, чоловіки масово зникають за декілька днів після прибуття. Мова йде про «123-ю окрему гвардійську мотострілецьку ордена доблесті бригаду імені героя Радянського союзу Климента Ворошилова», яку раніше іменували «2-ю бригадою народної міліції ЛНР», - ідеться у повідомленні.

Зв’язок із новобранцями втрачається в середньому через дві-три доби, тобто після першого бойового завдання.

Родичам з цього приводу не надають жодої інформації. Багато хто не має навіть повідомлення щодо загибелі чи зникнення безвісти того чи іншого чоловіка, зазначили в обладміністрації.

У повідомленні також ідеться, що луганські колаборанти продовжують самостійно накопичувати докази проти себе. Так звана «архівна служба ЛНР» посилила роботу зі збору документів про учасників і події війни РФ проти України.

Серед документів – військові квитки, листи, інші документи, фотографії та письмові згадки про воєнні злочини росіян. За даними ОДА, вже зібрано понад 300 таких документів, і «надати свідчення проти себе можна у 28 архівах, що діють у межах адміністративно-територіальних одиниць «ЛНР».

Читайте також: Росіяни на ТОТ посилили фільтраційні заходи серед підлітків

Як повідомляє начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор, «ворог поновив атаки на території Луганщини на Куп’янському напрямку. Спробував провести наступальні дії поблизу Стельмахівки. На Лиманській ділянці фронту загарбники тиснуть в районі Греківки та Макіївки. Наші військові тримають там оборону та завдають росіянам втрат. Обстрілюючи позиції українських Захисників, окупанти, здебільшого, застосовують безпілотники та артилерію».

Як повідомляв Укрінформ, у так званій «ЛНР» вчителі пропонують старшокласникам гроші й соціальний пакет за підписання контракту з російською армією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-