СБУ повідомила про підозру трьом так званим «головам» Луганська і ще двох селищ

СБУ повідомила про підозру трьом так званим «головам» Луганська і ще двох селищ

Укрінформ
Керманичам незаконних органів влади у так званій «ЛНР» у Луганську, Станиці Луганській та Троїцькому повідомлено про підозру в колабораціонізмі.

Як передає Укрінформ, про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці.

«Слідчі СБУ повідомили про підозру в колабораціонізмі очільникам незаконних «муніципальних» органів влади, сформованих агресором на Луганщині. Йдеться про маріонеткових «голів муніципальних утворень» та «рад муніципальних округів», яких після псевдовиборів вересня 2023 року окупанти призначили керувати захопленими населеними пунктами», - йдеться в повідомленні.

Серед фігурантів – «т.в.о. глави адміністрації» міста Луганська Яна Пащенко, призначена на посаду у листопаді минулого року. «Кар’єру» в окупаційних владних структурах колишня бухгалтерка почала задовго до широкомасштабної війни РФ проти України.

Жінка була начальником «управління фінансів», потім заступником окупаційного «мера» Луганська.

Також підозру від СБУ отримав екскерівник Станично-Луганської ВЦА Альберт Зінченко, який з перших днів війни зрадив Україну і перейшов на бік ворога.

У березні 2022 р. він очолив окупаційну «адміністрацію Станично-Луганського району». У жовтні 2023 р. став «головою Станично-Луганського муніципального округу ЛНР».

Третьою підозрюваною є Оксана Кононова, колишня завідувачка відділення банку, яка добровільно прийняла від окупантів «посаду» т. зв. «голови ради Троїцького муніципального округу ЛНР».

Читайте також: «Судді» з Криму загрожує 12 років тюрми за депортацію українця з півострова

Зловмисникам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 10 років в'язниці та конфіскацію майна.

Розслідування проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, справу проти ватажка «ЛНР» Пасічника скерували до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-