З окупації повернули ще шістьох українських дітей

З окупації повернули ще шістьох українських дітей

Укрінформ
Сьогодні ще шістьох українських дітей разом зі своїми мамами повернулися з тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької областей та АР Крим.

Про це повідомив у Телеграмі керівник ОПУ Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

«Сьогодні ще шість українських дітей разом зі своїми мамами повернулися з тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької областей та АР Крим у рамках ініціативи Президента України BringKidsBack. Це діти, віком від 3 до 17 років», - розповів Єрмак.

Він зазначив, що ці діти пережили складні випробування під час перебування в окупації.

«Їх змушували навчатися у російських школах, де велика частина навчального процесу була наповнена пропагандою. У разі відмови, їхніх батьків шантажували, погрожуючи позбавленням батьківських прав, незаконними обшуками та допитами. Деякі діти мали проблеми зі здоров'ям, проте не могли отримати необхідне лікування та медикаменти», - зауважив Єрмак.

Він розповів, що одна з родин була змушена переховуватись, аби уникнути примусу дитини відвідувати російську школу.

«Вони жили в постійному страху бути викритими, що могло призвести до вилучення дитини або незаконного арешту батьків. Дитина продовжувала навчатися в українській школі онлайн», - повідомив керівник ОПУ.

Читайте також: Україні вдалося повернути з окупації ще сімох дітей

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня на підконтрольну Україні територію в межах ініціативи Президента України Володимира Зеленського Bring Kids Back UA з тимчасово захопленої Донецької області вдалося повернути ще трьох дітей та їхню маму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-