Загарбники засекретять інформацію про діяльність своїх адміністрацій на ТОТ - правозахисники

Загарбники засекретять інформацію про діяльність своїх адміністрацій на ТОТ - правозахисники

Укрінформ
Повне приховування інформації про діяльність окупаційних адміністрацій на тимчасово захоплених землях України запропонував російський Мін'юст.

Про це «Східна правозахисна група» повідомила в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Міністерство юстиції РФ запропонувало «приховувати інформацію про діяльність окупаційних органів влади у воєнний час». Мін'юст РФ розробив поправки до конституційного закону «Про воєнний стан», де пропонує доповнити список заходів у рамках воєнного стану «можливістю обмежувати доступ до інформації про діяльність федеральної та регіональної влади, а також місцевого самоврядування», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ініціатива продиктована «проблемами із забезпеченням безпеки функціонування держорганів в умовах воєнного стану».

Обмеження на доступ до інформації в регіонах РФ із введеним воєнним станом зможуть накладати Верховний суд, Генеральна прокуратура, Слідчий комітет і суди.

Раніше повідомлялось про те, що окупанти стали засекречувати інформацію про соціально-економічне становище окупованих територій.

Читайте також: Бюджети в екзилі: доходи і дотації на ТОТ Луганщини й Донеччини

«Заходи щодо засекречування інформації спрямовані на приховування персональних даних чиновників і силовиків окупаційної адміністрації РФ у зв'язку з тим, що через часті ліквідації чиновники з регіонів РФ відмовляються їхати на окуповані території України», - зазначили в «Східній правозахисній групі».

Як повідомляв Укрінформ, загарбники хочуть провести на ТОТ Луганщини інвентаризацію усього «безхазяйного» майна.

Фото: Східна Правозахисна група / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-