Ще двох «суддів» із Криму засудили до 12 та 13 років за держзраду

Ще двох «суддів» із Криму засудили до 12 та 13 років за держзраду

Укрінформ
Ще двох "суддів" з тимчасово окупованого Криму засуджено до 12 та 13 років ув'язнення за державну зраду. Заочні вироки отримали "судді" Чорноморського районного та Господарського судів АР Крим.

Про це повідомляє прокуратура АР Кримта м.Севастополя, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя заочні вироки отримали колишні судді Чорноморського районного та Господарського судів АР Крим. Їх визнано винними у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 та 13 років відповідно", - йдеться у повідомленні.

Прокурори в суді довели, що після окупації півострова засуджені зрадили присязі на вірність українському народу та перейшли на службу до ворога.

Зокрема, одна з них обійняла посаду судді «Арбітражного суду Республіки Крим», а інша – «Чорноморського районного суду Республіки Крим». На займаних посадах вони здійснювали «правосуддя» від імені та в інтересах держави-агресора.

Читайте також: В Україні склали першу підозру російському археологу за знищення культурної спадщини в Криму

Своїми діями та рішеннями засуджені сприяли становленню та зміцненню окупаційних органів судової влади на півострові, а також надавали допомогу представникам РФ у проведенні підривної діяльності проти України, додали в прокуратурі.

Наразі за публічного обвинувачення прокуратури автономії за ч. 1 ст. 111 КК України вироки отримали 118 колишніх суддів-зрадників.

Раніше Укрінформ повідомляв, що в Україні вже порушили 475 кримінальних справ щодо колаборантів із Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-