До «Армії відновлення» залучили 9,5 тисячі українців

До «Армії відновлення» залучили 9,5 тисячі українців

Укрінформ
До виконання суспільно корисних робіт в межах проєкту «Армія відновлення» долучилися 9,5 тис. безробітних українців, на оплату послуг яких спрямовано 63 млн грн.

Про це повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна під час брифінгу «Ринок праці: підсумки 2022 року та прогнози на 2023 рік», проведеного в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«В час активного російського вторгнення уряд запровадив «Армію відновлення». Мета проєкту – залучити людей, які перебувають на обліку в центрах зайнятості, до робіт, що спрямовані на відбудову нашої держави. Станом на сьогодні (15 березня – ред.) ми маємо 9,5 тисяч людей в 14 регіонах, що долучились до відновлення», - зазначила представниця міністерства.

Вона уточнила, що лідерами за кількістю залучених безробітних є Полтавська область – 2 800 осіб, Донецька – 1400 осіб, Київська – 1300 осіб та Сумська – 1280 осіб.

Читайте також: Відбудова України: Агентство відновлення та Європейська Бізнес Асоціація домовилися про співпрацю

За виконання робіт, які залежать від потреб конкретного регіону, держава вже сплатила 63 мільйони гривень.

«Найчастіше людей залучають до відновлення житлових будинків і приміщень, пошкоджених в результаті бойових дій, будівництва захисних споруд цивільного захисту, розвантаження та фасування гуманітарної допомоги, а також надання соціальних послуг в Пунктах незламності», - додала заступниця міністра економіки.

Читайте також: Відбудова інфраструктури: Україна підписала меморандум з Енергетичним співтовариством

Як повідомлялось, проєкт «Армія відновлення» запроваджений урядом восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт. З безробітними укладається строковий трудовий договір на період виконання зазначених робіт, оплата складає щонайменше 6700 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-