Шмигаль підбив підсумки Міжнародного саміту міст та регіонів

Шмигаль підбив підсумки Міжнародного саміту міст та регіонів

Укрінформ
У рамках роботи Міжнародного саміту міст та регіонів представники 30 країн світу, Ради Європи, ЄС та Європейського комітету регіонів підписали спільну декларацію щодо готовності брати патронат над постраждалими від російського терору регіонами України. 

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Надзвичайно продуктивний день Міжнародного саміту міст та регіонів. Презентували концепцію Регіонального офісу міжнародного співробітництва — створення мережі комунікаційних майданчиків місцевих влад з іноземними партнерами. Підписали спільну Декларацію за участю 30 країн світу, Ради Європи, ЄС та Європейського комітету регіонів. Вона підтверджує готовність брати патронат над постраждалими від російського терору регіонами. Узгодили керівні принципи горизонтального партнерства. Це “Build back better”, верховенство права, непорушність місцевого самоврядування, залучення якнайширшого кола учасників», - повідомив Шмигаль.

Крім того, за його словами, Україна приєдналася до Механізму цивільного захисту ЄС, що є найбільшою у світі системою надання міжнародної координованої оперативної допомоги при надзвичайних ситуаціях.

«Підписали 11 угод між українськими регіонами, містами, громадами та іноземними партнерами», - повідомив прем’єр.

Читайте також: Війна показала, які нові стандарти безпеки потрібні на рівні громад - Президент

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що майже 60 країн допомагають вижити й відновитися населеним пунктам України після атак росії.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-