Уряд створює при міністерствах та ОВА посади заступників із відновлення

Уряд створює при міністерствах та ОВА посади заступників із відновлення

Укрінформ
Уведення посад заступників із відновлення в низці міністерств та областях дасть змогу якісно підійти до планування проєктів і програм відбудови.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у вівторок, передає Укрінформ.

«Ухвалюємо рішення про створення у 8 міністерствах та 12 регіонах посади заступників із відновлення. Наявність такої посади дасть змогу якісно підійти до планування проектів і програм відбудови», - сказав Шмигаль.

Як повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, уряд підтримав пропозицію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури про утворення в регіонах посади заступника міністра або заступника голови ОВА, які займатимуться питаннями відновлення інфраструктури.

«Погоджено пропозицію щодо необхідності введення посади заступника міністра або заступника голови обласної державної адміністрації, до компетенції яких належать питання відновлення регіонів, територій та інфраструктури, чи покладення відповідних повноважень на іншого заступника в окремих міністерствах та обласних державних адміністраціях», - зазначив він.

Читайте також: В Україні починають будувати магістральні водогони для забезпечення Півдня - Шмигаль

За словами Мельничука, введення посад заступника міністра, до компетенції якого належать питання відновлення регіонів, територій та інфраструктури, та заступника голови обласної державної адміністрації, до компетенції якого належать питання відновлення регіону, територій та інфраструктури, здійснюється в межах установленої граничної чисельності працівників, фонду оплати праці та видатків на утримання відповідного органу.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив утворити в низці міністерств та 11 областях, які найбільше постраждали від російської агресії, посади заступника міністра або заступника голови ОВА з питань відновлення.

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов уточнив, що заступників, які опікуватимуться питаннями відновлення, визначатимуть серед наявних, і тільки в разі потреби та за наявності фінансових ресурсів можуть запровадити додаткові посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-