Кубраков: Залучення бізнесу до відновлення України - стратегічне завдання співпраці з Туреччиною

Кубраков: Залучення бізнесу до відновлення України - стратегічне завдання співпраці з Туреччиною

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся з міністром торгівлі Туреччини Омером Болатом та міністром транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіром Уралоглу.

Розмова відбулася в межах Форуму з відновлення України, повідомила пресслужба Мінвідновлення, передає Укрінформ.

«Разом із представниками наших провідних підприємств транспорту та будівництва – Укрзалізницею, Адміністрацією морських портів України, Державним агентством відновлення – обговорили практичні кроки для залучення турецького бізнесу до відбудови. Говоримо зокрема про розробку пропозицій та проєктних рішень для акваторії та морських портів України. Бачимо готовність компаній інвестувати в розбудову морської логістики та інфраструктури. Також – дороги. Турецький бізнес має великий досвід, зокрема у зведенні Запорізького та Кременчуцького мостів і зарекомендував себе як надійний партнер", - заявив Кубраков.

Фото: mtu.gov.ua
Фото: mtu.gov.ua

Турецькі державні та бізнес-структури, нагадав він, мають глибоку технічну експертизу та досвід відновлення інфраструктури після війн в Афганістані та Іраку.

Читайте також: Польща хоче бути економічним хабом з відбудови України - Сікорський

"Впевнені, що така взаємовигідна співпраця сприятиме підвищенню експортного потенціалу обох країн, розширенню логістики та зовнішньоекономічних зв'язків", - підсумував віцепрем’єр.

За інформацією Мінвідновлення, в межах Форуму була створена Спільна робоча українсько-турецька група з відбудови (Ukrainian-Turkish Reconstruction Task Force).

Вона визначила такі пріоритетні напрямки співпраці: відновлення дорожньої інфраструктури та будівництво тимчасових мостів та шляхопроводів на ключових маршрутах; проєкти з відновлення та розвитку інфраструктури водного транспорту; захист критичної інфраструктури та відновлення житла; авіація.

Як повідомлялось, у Стамбулі 31 січня відбувся Форум з відновлення України, участь в якому взяла українська делегація на чолі з віцепрем'єр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-