Нідерланди допоможуть громадам на Херсонщині поліпшити водопостачання

Нідерланди допоможуть громадам на Херсонщині поліпшити водопостачання

Укрінформ
На Херсонщині у чотирьох громадах за підтримки Нідерландів реалізують проєкт з поліпшення водопостачання.

Про це повідомляє Херсонська ОДА, передає Укрінформ. 

«Завдяки підтримці Нідерландів на Херсонщині реалізовуватимуть проєкт з поліпшення водопостачання», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що проєкт «Реконструкція систем водопостачання Херсонщини: негайні заходи та сталі рішення» втілюватимуть у Високопільський, Нововоронцовській, Херсонській та Чорнобаївській громадах. 

Етапи та терміни реалізації обговорив з представниками VNG International перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій. 

У межах проєкту розроблять бачення інтегрованого управління водними ресурсами області, яке враховуватиме збитки, завдані в результаті повномасштабного вторгнення, а також сталі рішення та досвід Нідерландів і реалізують пріоритетні інфраструктурні рішення у сфері водопостачання (включаючи відновлення матеріалів та обладнання водоканалів, заходи з поліпшення якості питної води, облаштування сталих джерел живлення водопостачання).

Читайте також: У деяких селах на ТОТ Запоріжжя критична ситуація з водопостачанням - Федоров

Цей проєкт реалізовуватиметься протягом квітня 2024 року – липня 2025 року. Його вартість – близько 3 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій здійснив навчальний візит до Королівства Нідерландів у межах проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні». На зустрічі з представниками Агентства підприємництва Нідерландів (RVO) Херсонська ОВА презентувала проєкти відновлення громад.

Міністерство закордонних справ Нідерландів підтвердило, що надасть фінансову підтримку для відбудови області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-