У Києві вже відновили 70% енергообладнання, пошкодженого російськими обстрілами

У Києві вже відновили 70% енергообладнання, пошкодженого російськими обстрілами

Укрінформ
У столиці уже відновили понад 1 000 одиниць обладнання – це 70% від того, що було уражено ворожими ракетами та «Шахедами».

Про це під час пресбрифінгу щодо підготовки міста до наступного опалювального сезону заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

«У столиці продовжують ремонт пошкодженого внаслідок обстрілів енергетичного обладнання. Уже відновили понад 1 000 одиниць обладнання. Це 70% від того, що було уражено ракетами, шахедами», – сказав Пантелеєв.

За його словами, ці роботи не припиняються і є для міської влади пріоритетними. Тому в межах підготовки до опалювального сезону запланований комплекс заходів, що дозволить повернути ще більші обсяги втраченої енергопотужності.

Читайте також: Україна має до зими збільшити потужності генерації - Галущенко

«Також розпочинаються необхідні для підготовчого періоду гідравлічні випробування мереж. На жаль, цей процес супроводжується необхідністю припинити постачання гарячої води мережами на певний період. Але саме такі випробування дозволяють виявити аварійні ділянки трубопроводів і замінити їх. Одразу хочу перепросити в киян за тимчасові незручності. Ми намагатимемось скоротити цей термін до мінімуму», – сказав заступник голови КМДА.

Він підкреслив, що попри постійні ракетні атаки ворога на об’єкти енергетичної інфраструктури, попередній опалювальний сезон пройшов досить стабільно.

Читайте також: Країни G7 допоможуть Україні відновити пошкоджену електрогенерацію

«Завдяки системній підготовці минулого року, зокрема повноцінному проведенню гідравлічних випробувань і ретельній діагностиці трубопроводів, рівень аварійності під час цього опалювального сезону зменшився на 15%. Тому ця робота себе виправдовує, і ми ретельно її виконуватимемо», – пояснив Пантелеєв.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці цієї зими на 15% зменшилась кількість пошкоджень тепломереж порівняно з опалювальним сезоном 2022-2023 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-