В Естонії проведуть першу регіональну конференцію з інвестицій в Україну

В Естонії проведуть першу регіональну конференцію з інвестицій в Україну

Укрінформ
27 травня естонська медіакомпанія Delfi Meedia проведе в Таллінні конференцію з інвестицій в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Зазначається, що це буде перший такий захід у країнах Балтії та Скандинавії від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Відновлення України – це наше спільне завдання... Наша спільна відповідальність – думати про те, як під час війни та після її закінчення можемо допомогти Україні стати сучасною, європейською та безпечною країною. Україна – сильна та має надзвичайну стійкість, економічний потенціал України – безмежний. У конференції, організованій Delfi Meedia, Milton та міністерством закордонних справ, візьмуть участь лідери та представники ключових галузей України, а також підприємці, банкіри та керівники державних установ з країн Балтії та Скандинавії“, - розповів Урмо Соонвальд, головний редактор Delfi та Eesti Päevaleht.

За його словами, кожен новий контакт – це крок до сильнішої України. "Кожне нове знайомство та угода роблять сильнішими і Україну, і всю Європу. Структуру України необхідно максимально зміцнювати та підтримувати, економічно сильна Україна є частиною гарантії безпеки усієї Європи“, - додав Соонвальд.

Одним  з партнерів конференції є Міністерство закордонних справ Естонії. Марійн Ратник, віцеканцлерка МЗС із питань зовнішньої економіки та співробітництва з метою розвитку, підкреслила, що економічна співпраця з Україною вже сьогодні - "це те, що забезпечує силу та стійкість Української держави навіть під час війни".

"Підтримувати економіку сьогодні також дешевше, ніж відновлювати Україну після закінчення війни. Таким чином, кожен витрачений цент — це інвестиція в майбутнє України. Сьогодні Україна є складним середовищем, але не неможливим. Естонські підприємці активно та сміливо розвивають ділові зв’язки в Україні, і Міністерство закордонних справ Естонії підтримує їх у цьому, як може. Цього року ми організуємо низку галузевих бізнес-семінарів в Україні, а також в Естонії", — зазначила Ратник.

Читайте також: Уряд затвердив порядок використання коштів на підтримку проєктів зі значними інвестиціями

Повідомляється, що в конференції погодилися взяти участь Дмитро Шимків, партнер AeroDrone; Євген Баранов, Dragon Capital; Олена Самбірська, керуючий директор/директор з персоналу Luxoft; Ганна Дерев'янко, виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації; Олександр Мельниченко, в.о. виконавчого директора Офісу із залучення та підтримки інвестицій України UkraineInvest; Валерія Іонан, заступник міністра з питань євроінтеграції Міністерства цифрової трансформації України; Олег Нив'євський, декан магістерських економічних студій у Київській школі економіки (KSE), доцент, член Центру досліджень продовольства та землекористування; Ганна Замазєєва, керівник Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України; Михайло Радуцький, голова комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування у Верховній Раді.

Список учасників заходу оновлюється.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала партнерів по НАТО підвищити видатки на оборону, аби не спровокувати своєю слабкістю ймовірний напад Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-