На конференцію з відбудови України в Берліні запросили близько 1500 учасників

На конференцію з відбудови України в Берліні запросили близько 1500 учасників

Ексклюзив
Укрінформ
У конференції «Відбудова України» («Ukraine Recovery Conference», URC), яка має відбутися 11-12 червня в Берліні, участь візьмуть, як очікується, близько півтори тисячі учасників.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказала Свенья Шульце, міністерка економічного співробітництва та розвитку ФРН (BMZ), відомства, яке є одним з організаторів заходу.

«Очікуємо близько 1500 учасників», - поінформувала Шульце.

Особливістю конференції вона назвала те, що окрім представників влади та бізнесу організатори запросили представників громадянського суспільства та органів місцевого самоврядування.

Шульце особливо наголошує на важливості залучення до відбудови суспільства та місцевої влади, тому що саме громадяни, міста та органи міського самоврядування вже беруть справу у свої руки, вони точно знають, чого не вистачає на місцях. Вона нагадала, що на сьогодні встановлено вже понад 200 партнерств між українськими та німецькими містами та громадами. (За 2 роки повномасштабної війни ця кількість збільшилася майже втричі – авт).

Очільниця Міністерства підкреслила, що URC не ставить за мету бути «конференцією обіцянок», але має вплинути на різні виміри відбудови - від економіки до психосоціальної підтримки українців.

Стосовно фінансів на відбудову та підтримку України загалом, Шульце наголосила на важливості об’єднати якомога більше ресурсів, зокрема, вилучених російських активів. Вона назвала дуже гарним рішенням домовленість у колі ЄС використовувати на користь України надзвичайні доходи від «знерухомлених» активів Росії, тобто доходи з відсотків.

Читайте також: Уряд створив окрему підгрупу, яка займатиметься питанням конфіскації активів РФ

Як повідомлялось, URC-2024 стане третьою міжнародною конференцією з відбудови. Попередні пройшли в швейцарському Лугано (2022 рік) і Лондоні (2023 рік).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-