«єВідновлення»: за рік дії програми 57 тисяч українців відбудували чи придбали житло

«єВідновлення»: за рік дії програми 57 тисяч українців відбудували чи придбали житло

Укрінформ
Із травня 2023 року, відколи діє комплексна програма "єВідновлення", 57 тисяч українців відбудували чи придбали нове житло.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Фейсбуці.

За його словами, цифровізація відбудови - це виклик війни, а масштаб - уся країна. Держава повинна швидко реагувати й повертати житло українським сімʼям без бюрократії та корупції, наголосив очільник Мінцифри.

“У березні 2022 року ми зрозуміли, що всі пошкоджені ворогом домівки треба буде відбудовувати. Тому одразу запустили в Дії можливість повідомляти державу про пошкоджене чи зруйноване майно. Це стало основою для запуску у травні 2023-го комплексної програми єВідновлення”, - зазначив віцепрем’єр.

За його словами, відбудова житла - це одна з найскладніших послуг, і водночас дуже простий сервіс для українців. Для користувача це кілька кліків і декілька хвилин на заповнення заяви, для Дії - десятки технічних процесів, інтеграція з 20 банками та 3+ тисячами партнерів.

За рік послуга показала реальний результат, так 54,5 тис. українців отримали виплати для відбудови пошкодженого житла на більш як 5,8 млрд грн, а 2,8 тис. українців придбали нові домівки за житлові сертифікати.

“Зараз працюємо над розширенням послуги, щоб українці могли використати сертифікат єВідновлення для послуги єОселя”, - повідомив Федоров.

Послуга розроблена Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID / UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS” і Світового банку.

Читайте також: На Дніпропетровщині власники пошкодженого житла отримали вже майже ₴127 мільйонів компенсації

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець квітня в Україні виплати компенсацій за пошкоджене та знищене житло за програмою "єВідновлення" були погоджені для понад 65 тис. українців, з них майже 13 тис. подали заяви на отримання житлових сертифікатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-