Понад 6400 сімей отримали житлові сертифікати за повністю знищене майно  - Шуляк

Понад 6400 сімей отримали житлові сертифікати за повністю знищене майно - Шуляк

Укрінформ
В Україні понад 55 тисяч сімей уже отримали кошти на відбудову пошкоджених російськими ударами домівок, а понад 6400 родин – відповідні житлові сертифікати за повністю знищене майно.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю Українському радіо повідомила голова Комітету Верховної Ради з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

"Станом на сьогодні понад 55 тисяч українських сімей вже отримали кошти для того, щоб відремонтувати свої домівки, які були пошкоджені. А більш ніж 6400 сімей отримали вже відповідні житлові сертифікати за знищене майно, і майже 3 тисячі із цих житлових сертифікатів уже перетворені в нові домівки. На це держава вже використала понад 10 мільярдів гривень", - розповіла вона.

Голова комітету ВР нагадала, що буквально на початку року були внесені відповідні зміни стосовно того, щоб люди, які вже витратили власні кошти і не скористалися програмою "єВідновлення", також могли отримати ці кошти від держави.

Читайте також: Шмигаль і Шульце скоординували роботу перед Конференцією з питань відновлення

"Щоб усі були у рівних умовах. Поки що цей компонент програми не запрацював, тому сподіваємося, що ініціатива Прем'єр-міністра буде обов'язково ним же і виконана", - наголосила вона.

Шуляк також зазначила, що зараз десятки тисяч звернень, інформаційних повідомлень і заяв на компенсацію – "це наші українці, які мають зруйноване житло на тимчасово окупованих територіях".

Вона нагадала, що нещодавно Міністерство відновлення закінчило проводити експеримент на базі Мелітополя, як тимчасово окупованого міста.

"Були застосовані всі сучасні можливості і засоби, щоб проаналізувати, зафіксувати через супутникові знімки, інші технологічні засоби, що дійсно у цьому місці є руйнування. Всі ці руйнування потім вносились до державного Реєстру пошкодженого і зруйнованого майна. І на сьогодні цю програму вже технічно можна розповсюджувати на інші тимчасово окуповані міста", - переконана вона.

Читайте також: США взаємодіють з Європою, щоб передати заморожені активи РФ на благо України - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець квітня в Україні виплати компенсацій за пошкоджене та знищене житло за програмою "єВідновлення" були погоджені для понад 65 тис. українців, з них майже 13 тис. подали заяви на отримання житлових сертифікатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-