За програмою відновлення Укрзалізниця отримала першу партію рейок від уряду Японії

За програмою відновлення Укрзалізниця отримала першу партію рейок від уряду Японії

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" отримало першу партію з 25 тис. тонн рейок від Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). Передача відбулася за “Програмою екстреного відновлення” від уряду Японії.

Про це пресслужба УЗ, передає Укрінформ.

Сертифікат на рейки вручив голові АТ “Укрзалізниця” Євгену Лященку Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

"Отримані рейки плануємо використовувати для ремонту основних магістралей на напрямках Київ – Львів, Київ – Одеса, Київ – Ужгород, Київ – Дніпро. Дякую нашим партнерам та уряду Японії за системну підтримку України та внесок у відбудову залізничної інфраструктури країни”, – зауважив Лященко.

Мацуда Кунінорі висловив повагу українським залізничникам, які попри обстріли забезпечують перевезення людей і вантажів.

"Ваша відданість справі, а також зусилля Японії, міжнародної спільноти з відновлення та реконструкції України є фундаментом для протистояння російській агресії. Сьогодні від імені уряду Японії раді передати Укрзалізниці 25 тис. тонн високоякісних рейок японського виробництва. Це еквівалентно 190 км залізничного шляху. Ці ресурси закуплені й відправлені через JICA для зміцнення стійкості залізничної мережі України, щоб у подальшому сприяти відновленню та економічному зростанню завдяки збільшенню потоку людей та вантажів”, – зазначив посол Японії.

Отримані рейки Р-65 Укрзалізниця використовуватиме для відновлення та капітального ремонту колій 1520 мм.

Перша партія рейок вже прибула та відвантажена на станції Мостиська. Усі ж 25 тис. тонн рейок надійдуть до кінця 2024 року.

Читайте також: Японія продовжить підтримку України у відбудові медінфраструктури, постачанні ліків та обладнання

Як повідомлялося, уряд Японії від початку широкомасштабного вторгнення поставив Укрзалізниці 2 колісні екскаватори-навантажувачі, колісний навантажувач, 8 екскаваторів-навантажувачів, 2 трактори з траншеєкопачем, електричний вилочний навантажувач та 2 вилочні навантажувачі. Крім того, очікується, що до кінця 2024 – початку 2025 року буде передано ще 11 одиниць будівельної та навантажувально-розвантажувальної техніки.

Укрзалізниця цього року планує відремонтувати понад 1195 км колій: капітальний ремонт буде виконано на 386 км колій, 810 км колій оновлено середнім ремонтом.

Фото: Укрзалізниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-