Литва виділяє Україні €5 мільйонів на реконструкцію шкіл і дитсадків

Литва виділяє Україні €5 мільйонів на реконструкцію шкіл і дитсадків

Укрінформ
Литовський уряд схвалив підготовлену Мінфіном країни постанову про виділення на підтримку освітньої галузі України 5 мільйонів євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба кабміну Литви.

Виділені кошти будуть спрямовані на відновлення зруйнованих шкіл і дитсадків в Україні, а також обладнання бомбосховищ і встановлення інших засобів захисту.

«Оскільки війна Росії проти України триває, ми повинні допомогти українцям зберегти надію на майбутнє. Для цього надзвичайно важливою є можливість здійснювати виховання молодого покоління навіть у воєнний час, забезпечуючи навчання дітей, попри постійний ризик авіаударів», - сказала міністр фінансів Литви Гінтаре Скайсте.

Про цю підтримку освітнього сектору України було оголошено під час візиту глави Мінфіну Скайсте до Києва в березні цього року.

Підтримка Литви буде перерахована на рахунок, відкритий Міністерством освіти і науки України в НБУ. Кошти, зібрані на цьому рахунку, спрямовуються на відновлення пошкоджених/зруйнованих внаслідок бойових дій навчальних та наукових закладів, на придбання засобів навчання та комп’ютерної техніки, модернізацію науково-інноваційної інфраструктури, підтримання інтернету, забезпечення безпечного освітнього середовища.

Читайте також: Зеленський поговорив із Науседою та анонсував підписання безпекової угоди в Литвою

Як повідомлялося у квітні, підтримка України Литвою на той час становила близько одного мільярда євро, з яких близько 610 млн євро - військова допомога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-